Téli tárolás

Téli tárolás
Hogyan kell tárolni az akkumulátoros járművet télen?

Az esős ősz vagy a havas téli hónapok arra kényszerítenek bennünket, hogy hosszabb időre lemondjunk az akkumulátoros jármű vezetéséről. Néha egészen márciusig. A hidegben felügyelet nélkül hagyott jármű gyorsan üzemképtelenné válhat a lemerült zselés akkumulátor vagy a csatlakozások oxidált érintkezői miatt. Szóval hogyan kell megfelelően tárolni?

Hogyan tároljunk akkumulátoros autót télen?

Ha a kicsi autóját nem otthon tárolja, hanem egy másik tárolóhelyiségben, például pincében, garázsban vagy fészerben, feltétlenül kövesse az alábbi 5 lépést:

  1. Biztosítsunk neki száraz, fűtött helyiséget, ahol a hőmérséklet nem csökken 5 Celsius-fok alá.
  2. Helyezze a járművet vízszintes helyzetbe 4 kerékre, vagy kivételes esetekben függőleges helyzetbe, feltétlenül a motorháztetővel lefelé. Egy másik függőleges tárolási helyzet a test deformálódásához vezethet
  3. Húzza ki a gyermekjármű 1 akkumulátorpólusát , hogy a jármű ne kapjon áramot, és véletlenül se kapcsoljon be. Ha a szobahőmérséklet alacsonyabb, helyezze az akkumulátort máshová
  4. Fedje le az autó karosszériáját egy megfelelő, vízálló burkolattal ( ezt ajánljuk ), hogy megvédje a portól, nedvességtől és karcolásoktól
  5. Ne helyezzen rá nehéz és éles tárgyakat, hogy a karosszéria fényes és deformálatlan maradjon.

 

Hogyan kell tárolni az autó akkumulátorát?

Az alacsony külső hőmérséklet jelentősen lerövidítheti a zselés akkumulátor élettartamát. Ezért, ha nem szeretne kellemetlen meglepetést közvetlenül a szezon kezdete után, gondoskodjon az akkumulátor megfelelő karbantartásáról.

A helyiségnek, ahol az akkumulátort helyezi, száraznak és szellősnek kell lennie. A legjobb, ha az akkumulátort nem éri közvetlen napfény, ami télen igazán erős.

Rendszeresen, lehetőleg havonta egyszer ellenőrizze a feszültségét mérőműszerrel, hogy ne essen a minimum alá, mert összefügg az ún. az akkumulátor szulfatizálódása és kapacitásának elvesztése.

A minimális feszültségértékek a névleges feszültségtől függenek, és a következők:

  • akkumulátor névleges feszültséggel 24V - parti feszültség 21V
  • akkumulátor 12V névleges feszültséggel - 10,5V parti feszültség
  • akkumulátor 6V névleges feszültséggel - 5,75V parti feszültség

Ha a mérőn megjelenő értékek túl alacsonyak, töltse fel az akkumulátort, hogy megőrizze hatékonyságát.

Kapcsolódó termékek

Vízhatlan kisautó takaró ponyva L méret

4.990 Ft
Kívánságlistára teszem

Vízhatlan kisautó takaró ponyva M méret

4.490 Ft
Kívánságlistára teszem

Vízhatlan kisautó takaró ponyva S méret

3.990 Ft
Kívánságlistára teszem